ZBORNIK ZA JEZIKE I KNJIŽEVNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU

Obaveštenja

Poziv za slanje priloga za trinaesti broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

12. 06. 2023.

Poštovane koleginice i kolege,

Redakcija časopisa Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu već drugu godinu radi u novom sastavu koji traži načine da optimizuje i unapredi kvalitet svog delovanja kako bi časopis iz godine u godinu napredovao. Trudimo se da očuvamo karakter i strukturu časopisa, ali da u isto vreme odgovorimo na zahteve koji se stavljaju pred naučne publikacije. Misija časopisa nije samo da predstavi naučna saznanja u oblasti istraživanja jezika i književnosti, već i da ih promoviše, podstiče i inspiriše. Sve to uključuje niz aktivnosti i kriterijuma koji moraju biti jasno definisani, prilagođeni, a zatim i primenjeni. Od 2022. godine primenjuju se ažurirana pravila za formalno uređivanje tekstova, sadržana u uputstvima za autore i dostupna na veb stranici. Osim toga, veoma važnim smatramo i digitalno izdanje časopisa koje ga čini dostupnim najširoj naučnoj javnosti i predstavlja njegovu tradiciju, misiju, kao i vizije daljeg delovanja. Kao i do sada, Zbornik pruža prostor autorima iz zemlјe i inostranstva za predstavlјanje originalnih naučnih, preglednih i stručnih radova iz oblasti jezika i književnosti, kao i za prikaze monografskih publikacija. Radovi mogu biti napisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a autorima se daje mogućnost slobodnog izbora teme i pristupa. Zbornik izlazi jednom godišnje i kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja (M52).

Rok za prijem radova je 15. jul 2023.

Radove možete slati na adresu zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta. Radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u ovogodišnjem broju.

Unapred se radujemo saradnji,


Uredništvo Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Pročitaj više o Poziv za slanje priloga za trinaesti broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Trenutni broj

God. 13 Br. 13 (2023)
Objavljeno: 23. 05. 2024.

Puno izdanje

Članci

Prikazi

Pogledaj sve brojeve