• Poziv za slanje priloga za trinaesti broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

  12. 06. 2023.

  Poštovane koleginice i kolege,

  Redakcija časopisa Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu već drugu godinu radi u novom sastavu koji traži načine da optimizuje i unapredi kvalitet svog delovanja kako bi časopis iz godine u godinu napredovao. Trudimo se da očuvamo karakter i strukturu časopisa, ali da u isto vreme odgovorimo na zahteve koji se stavljaju pred naučne publikacije. Misija časopisa nije samo da predstavi naučna saznanja u oblasti istraživanja jezika i književnosti, već i da ih promoviše, podstiče i inspiriše. Sve to uključuje niz aktivnosti i kriterijuma koji moraju biti jasno definisani, prilagođeni, a zatim i primenjeni. Od 2022. godine primenjuju se ažurirana pravila za formalno uređivanje tekstova, sadržana u uputstvima za autore i dostupna na veb stranici. Osim toga, veoma važnim smatramo i digitalno izdanje časopisa koje ga čini dostupnim najširoj naučnoj javnosti i predstavlja njegovu tradiciju, misiju, kao i vizije daljeg delovanja. Kao i do sada, Zbornik pruža prostor autorima iz zemlјe i inostranstva za predstavlјanje originalnih naučnih, preglednih i stručnih radova iz oblasti jezika i književnosti, kao i za prikaze monografskih publikacija. Radovi mogu biti napisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a autorima se daje mogućnost slobodnog izbora teme i pristupa. Zbornik izlazi jednom godišnje i kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja (M52).

  Rok za prijem radova je 15. jul 2023.

  Radove možete slati na adresu zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

  Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta. Radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u ovogodišnjem broju.

  Unapred se radujemo saradnji,


  Uredništvo Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

  Pročitaj više o Poziv za slanje priloga za trinaesti broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu
 • POZIV ZA PREDAJU RADOVA ZA 11. BROJ ČASOPISA ZBORNIK ZA JEZIKE I KNJIŽEVNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU

  01. 04. 2021.

  Poštovane koleginice i kolege,

   

  Krajem 2010. godine Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu pokrenuo je novi časopis Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Od 2011. godine, kada je objavljen prvi broj, uspešno se razvija i stasao je da u novu deceniju uđe sa novim idejama, vizijama i ciljevima.

   

  Novo Uredništvo vas sa velikim zadovoljstvom poziva da pošaljete svoje radove za ovogodišnji broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i da na taj način zajedno obeležimo deset godina njegovog izlaženja.

   

  Časopis pruža prostor autorima iz zemlje i inostranstva za predstavljanje originalnih naučnih, preglednih i stručnih radova iz oblasti jezika i književnosti, kao i za prikaze monografskih publikacija. Radovi mogu biti napisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a autorima se daje mogućnost slobodnog izbora teme i pristupa. Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu izlazi jednom godišnje i kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja (M52).

   

  Tehnička uputstva za pripremu rukopisa možete preuzeti OVDE.

   

  Rok za prijem radova je 31. avgust 2021.

   

  Radove možete slati na adresu zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

   

  Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta. Radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u ovogodišnjem broju.

   

  Unapred se radujemo saradnji,

   

  Uredništvo Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

   

  http://zjik.ff.uns.ac.rs/

   

  Pročitaj više o POZIV ZA PREDAJU RADOVA ZA 11. BROJ ČASOPISA ZBORNIK ZA JEZIKE I KNJIŽEVNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU
 • POZIV ZA PRILOGE ZA DRUGI BROJ ČASOPISA ZBORNIK ZA JEZIK I KNJIŽEVNOST FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU

  10. 02. 2012.

  Krajem 2010. godine Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu pokrenuo je novi časopis Zbornik za jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu koji će izlaziti jednom godišnje.

  Zbornik za jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu je časopis koji objavljuje radove iz oblasti jezika i književnosti, osim metodike nastave jezika i književnosti.

  Pozivamo vas da svojim prilogom doprinesete kvalitetu našeg časopisa.

  Više informacija o časopisu i tehnička uputstva za pripremu rukopisa dostavljamo u prilogu.

  Rok za predaju radova za drugi broj Zbornika za jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu (za 2012. godinu) je 15. avgust 2012. godine.

  Očekujemo vaše priloge.

   

   

  Uredništvo

  zbornikjk@ff.uns.ac.rs

   

  Pročitaj više o POZIV ZA PRILOGE ZA DRUGI BROJ ČASOPISA ZBORNIK ZA JEZIK I KNJIŽEVNOST FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU