POZIV ZA PREDAJU RADOVA ZA 11. BROJ ČASOPISA ZBORNIK ZA JEZIKE I KNJIŽEVNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU

01. 04. 2021.

Poštovane koleginice i kolege,

 

Krajem 2010. godine Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu pokrenuo je novi časopis Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Od 2011. godine, kada je objavljen prvi broj, uspešno se razvija i stasao je da u novu deceniju uđe sa novim idejama, vizijama i ciljevima.

 

Novo Uredništvo vas sa velikim zadovoljstvom poziva da pošaljete svoje radove za ovogodišnji broj Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i da na taj način zajedno obeležimo deset godina njegovog izlaženja.

 

Časopis pruža prostor autorima iz zemlje i inostranstva za predstavljanje originalnih naučnih, preglednih i stručnih radova iz oblasti jezika i književnosti, kao i za prikaze monografskih publikacija. Radovi mogu biti napisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a autorima se daje mogućnost slobodnog izbora teme i pristupa. Zbornik za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu izlazi jednom godišnje i kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja (M52).

 

Tehnička uputstva za pripremu rukopisa možete preuzeti OVDE.

 

Rok za prijem radova je 31. avgust 2021.

 

Radove možete slati na adresu zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

 

Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta. Radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u ovogodišnjem broju.

 

Unapred se radujemo saradnji,

 

Uredništvo Zbornika za jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

 

http://zjik.ff.uns.ac.rs/